جدول اشتال نبشی

جدول-اشتال-نبشی-آهن-معدن

جدول اشتال نبشی یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در صنعت آهن و فولاد به شمار می‌رود، که در دو نوع تولید می‌شود. این ابزار مهم و پرکاربرد برای صنعتگران و مهندسان، به منظور محاسبه وزن و مساحت مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین میزان استحکام و تحمل بار نبشی نیز، به وزن آن وابسته است که لازم است مهندسان در زمان خرید این قطعه به آن توجه نمایند. 

در واقع باید بیان کنیم که محاسبه تعداد یا مقدار نبشی ها از طریق جدول اشتال نبشی، به مهندسان این امکان را می دهد که با دقت بیشتری اقدام به محاسبه وزن نبشی‌ها نمایند. این قطعه در کمترین زمان ممکن و با دقت بسیار بالایی، میزان نبشی‌های مورد نیاز برای ساخت یک ساختمان را محاسبه کرده و اطلاعات را در اختیار مهندسان قرار می‌دهد. 

از این رو تمام مهندسان و صنعتگران نیاز دارند تا در کنار کسب اطلاعات در خصوص اینکه پروفیل چیست؟ یا اینکه ورق آلیاژی چیست؟، بدانند جدول اشتال نبشی چیست و چگونه می‌توانند از آن استفاده کنند. مسلما پس از کسب اطلاعات مناسب در زمینه این قطعات و تجهیزات مورد نیاز در ساختمان سازی، عملکرد بهتری خواهند داشت و طراحی سازه ساختمانی و صنعتی بهتری انجام خواهند داد.

فهرست مطالب

جدول اشتال نبشی چیست و چه کاربردی دارد؟

 همانطور که از نام این قطعه مشخص است، اشتال نبشی یک جدول است که در آن وزن انواع نبشی بسته به ابعادی که دارند، درج می‌گردد. در اصل بهترین کارخانه‌های تولید پروفیل و نبشی در کشور، با استفاده از این جدول نبشی‌های مورد نیاز برای هر سازه را مورد محاسبه قرار داده و سپس تولید می‌کنند. 

تمامی اعداد و ارقام موجود در جدول اشتال نبشی، هم برای طراحی سازه‌های صنعتی و ساختمانی مهم است، هم برای اجرای آن. در اصل مهندسان طراحی که از این جدول استفاده می‌کنند، می‌توانند طراحی و اجرای سازه دقیق‌تری و ایمن‌تری داشته باشند. این جدول کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارد و در انواع اتصالات همچون انواع میلگرد، انواع سازه‌های فلزی و … نیز کاربرد دارد. 

می‌توان از جدول اشتال نبشی هم برای اتصال پل‌ها به ستون، تیرآهن‌ها و هم برای ساخت ستون‌ها و خرپاها استفاده کرد. پس به طور کلی باید استفاده از این جدول را برای تمام مهندسان و طراحان سازه‌ها و اجرا کنندگان سازه‌ها ضروری بدانیم. البته باید این نکته را در نظر داشته که برای استفاده از این جدول، اولین چیزی که باید بدانید، وزن نبشی آهنی یا هر مقطع فولادی دیگر است. 

برای این که بدانید وزن نبشی‌های تولید شده با سنگ آهن و نمونه های دیگر چقدر است، نیاز دارید تا ابتدا در مورد انواع جدول‌های نبشی اطلاعات کسب کنید. ما در ادامه به معرفی این جداول پرداخته ایم. پس از آن بهتر می‌توانید از این جدول برای محاسبه وزن نبشی‌ها استفاده کنید.  

آشنایی با انواع جدول های اشتال نبشی

جدول اشتال نبشی را می‌توان به دو نوع تنظیم کرد. از جمله:

جدول اشتال با بال مساوی

این نوع جدول‌های نبشی در نقشه‌های ساختمانی با حرف انگلیسی L نشانه گذاری شده اند. در صورتی که اندازه بال‌های نبشی مساوی باشد، پس از حرف L، سال بال نیز درج خواهد شد. مثلا اگر اندازه بال‌های نبشی معادل 200 میلیمتر باشد، در نقشه با علامت L200 نشانه گذاری می‌شود. در ادامه جدول نیز دیگر اطلاعات این نبشی‌ها همچون جزئیات ابعاد، وزن هر شاخه و سایز آنها نیز بیان می‌گردد. 

آهن معدن فروش آهن آلات

جدول اشتال با بال نامساوی

نوع دیگری از جدول اشتال نبشی، جدول نامساوی است. در این جدول بیشتر قطعات بیان می‌شوند که در صنایع خاص و ویژه از آنها استفاده می‌شود. به گونه‌ای که ممکن است در این صنایع خاص و ویژه امکان استفاده از نبشی‌های L وجود نداشته باشد. از این رو نیاز است از نبشی‌های نامساوی برای آن سازه‌ها استفاده گردد. می‌توان نبشی‌های نامساوی را در ابعاد و ضخامت‌های مختلفی از بازار خریداری کرد. باید خاطر نشان نماییم که جدول اشتال نبشی نامساوی دارای متریال‌های مختلفی همچون ST52، ST44 و ST37 هستند و توسط معتبرترین کارخانه‌های تولید انواع نبشی، آهن اسفنجی، میلگرد حرارتی، الکترود گرافیتی و …. تولید و به بازار عرضه می‌گردند. در صورتی که برای یک سازه نیاز به استفاده از بال‌های نامساوی باشد، سایز این دو بال باید صورت ضرب در کنار هم و بر روی نقشه درج شود.  مثلا اگر بر روی نقشه طراحی شده سازه ساختمانی یا صنعتی عدد L200*100 را مشاهده کردید، بدان معنا است که این سازه به دو بال نامساوی نیاز دارد. یکی از این بال ها 200 میلیمتری بوده و بال دیگر 100 میلیمتری است. دیگر اطلاعات این نبشی‌ها نیز در ادامه جدول اشتال قید خواهد شد. 

چگونگی استفاده از جدول اشتال نبشی

برای استفاده از این جدول جهت محاسبه بال‌ها، لازم است ابتدا به نوع پروفیل مورد نظر در جدول توجه کرد. سپس می‌توان بسته به شماره پروفیل، تمامی مشخصات و اطلاعات لازم را در جدول اشتال مشاهده کرد. به بیان ساده، پس از انتخاب پروفیل مورد نظر خود، از ابتدای جدول به سمت پایین یک خط صاف بکشید. با این کار ردیف شماره پروفیل مورد نظر خود را در جدول اشتال نبشی مشخص خواهید کرد.

داده‌های نمایش داده شده در این تقاطع دو خط، اطلاعاتی است که شما در خصوص نبشی مورد نظر به دست خواهید آورد. معمولا با استفاده از جدول اشتال باید به روش خطا و آزمون عمل کرد. یعنی اگر لازم است برای طراحی یک مقطع فولادی مقدار سطح فولاد مشخصی استفاده شود، باید به این جدول مراجعه نموده و پس از یافتن نوع پروفیل، ستون آن را بررسی کرد.

حتی می‌توان با استفاده از این روش، حداقل آرماتور به کار رفته در یک مقطع بتن مسطح را نیز مورد بررسی قرار داد. پس به طور کلی استفاده از جدول اشتال نبشی برای مهندسان و صنعتگران آسان است. آنها تنها باید با دقت از این جدول استفاده کرده و سازه مورد نظر خود را طراحی کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ahanmadan