تعریف، کاربرد و نحوه نصب پروفیل M

پروفیل M یکی از دسته‌های پروفیل‌های گالوانیزه هستند. این نوع پروفیل‌ها مانند پروفیل‌های فولادی نقش سازه‌ای ایفا نمی‌کنند اما در اتصالات اجزا به یکدیگر نقش به‌سزایی دارند. این نوع پروفیل‌ها اکثراً برای اتصال قطعات فایبر سمنت (صفحات سیمانی که از ترکیب سیمان و الیاف هستند) و… استفاده می‌شوند. که در ادامه به بررسی پروفیل M می‌پردازیم.

انواع پروفیل گالوانیزه

پروفیل مقطعی است که دارای طول بسیار زیاد ( نسبت به مقطع ) است. پروفیل گالوانیزه به سه دسته V ، M و A تقسیم می‌شود که این نام‌گذاری به دلیل شکل ظاهری این مقاطع انجام می‌گیرد که از نظر کاربرد با یکدیگر متفاوت‌اند. این نوع پروفیل‌ها به دلیل اینکه در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند معمولاً در زیرسازی نما‌ها استفاده می‌شوند.

کاربرد و ویژگی‌های فنی

این پروفیل معمولاً تا 0.7 میلی‌متر ضخامت دارد و در ابعاد عرضی 110 و 80 تولید می‌شود که بتوان در انواع انصالات به‌صورت بهینه از آن استفاد کرد. پروفیل M به دلیل شکل ظاهری در اتصال قطعات یا صفحات فایبر سمنت به بده که در نما یا جاهای دیگر بدنه ساختمان استفاده می‌شود. همچنین در اتصال دو پانل به یکدیگر کارکرد دارد که یکی دیگر از کاربردها یا مزایای آن این است که برای کنترل انبساط و انقباض دو قطعه از یکدیگر استفاده می‌گردد.

این پروفیل کارکردهای بسیار فراوانی دارد که در صنایع زیر صورت‌بندی می‌شود:

مزایا و خاصیت‌ها

این پروفیل به علت مزیت‌های فراوانی که دارد مورد توجه بسیاری از مهندسین قرار می‌گیرد. مهم‌ترین خاصیت‌های این پروفیل به شرح ذیل است:

۱. استحکام و مقاومت بالا

  • به دلیل شکل مقطع خاص و طراحی لبه‌های تقویت شده، پروفیل M تحمل بارهای سنگین و فشارهای مکانیکی را دارد.
  • مقاومت خمشی و پیچشی بالایی دارد و برای سازه‌های تحت تنش مناسب است.

۲. سبک بودن نسبت به مقاومت

  • با وجود استحکام بالا، وزن کمتری نسبت به تیرآهن یا قوطی‌های سنگین دارد که باعث کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و نصب می‌شود.

۳.  انعطاف‌پذیری در طراحی و نصب

  • به راحتی قابل برش، جوشکاری و مونتاژ است و در سازه‌های مختلف مانند اسکلت‌های سبک، نماهای فلزی و قفسه‌بندی‌ها استفاده می‌شود.
  • امکان اتصال آسان با پیچ و مهره یا جوش به سایر قطعات فلزی را دارد.

۴.  مقاومت در برابر خوردگی و شرایط محیطی

  • در صورت استفاده از فولاد گالوانیزه یا پوشش‌های ضد زنگ، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی دارد و برای محیط‌های صنعتی و بیرونی مناسب است.

۵.  صرفه اقتصادی

  • هزینه تولید و خرید مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به برخی پروفیل‌های سنگین دارد.
  • کاهش هزینه‌های اجرا به دلیل سبکی و سهولت نصب.

بیشتر بخوانید:  تفاوت تیرآهن ipb, ipe, inp

نحوه نصب این پروفیل

در اتصال پنل‌ها یا صفحات فایبر سمتن بر روی بدنه ساختمان در جایی که نیاز است دو پنل به یکدیگر و به بدنه اتصال پیدا کنند این پروفیل استفاده می‌گردد. به این صورت که این پروفیل دارای دو بال دی قسمت بالایی پروفیل M و یک بال در قسمت پایینی قرار دارد که در شکل می‌توانید ببینید.

دو بال بالایی به‌منظور اتصال دو قظعه به یکدیگر و بال پایینی به منظور اتصال دو پنل به بدنه استفاده می‌گردد. در این بین فاصله و پانل به یکدیگر متصل شده در زمان گرما و سرما به دلیل تفاوت‌های ابعادی در قسمت ساق بال پایینی کنترل شده و به مصالح آسیبی نمی‌رسد. در این اتصال به‌منظور استحام بیشتر از پیچ‌های مخصوص فایبر سمنت استفاده می‌شود.

نحوه نصب پروفیل m

جمع بندی

به‌صورت کلی پروفیل M یکی از پروفیل های گالوانیزه به شمار می‌رود که برای اتصالات اجزا به یکدیگر استفاده می‌شود، که نحوه اتصال آن در بالا گفته شد. آهن معدن از جمله مراکز شناخته شده و صاحب نام در توزیع انواع با کیفیت پروفیل گالوانیزه است که توانسته است سهم مهمی در تأمین نیاز مشتریان صنعتی به انواع باکیفیت این پروفیل‌ها را ایفا نماید. بر همین اساس، پیشنهاد می‌کنیم در صورت نیاز به خرید پروفیل، با مشاورین فروش آهن معدن تماس حاصل کرده و راهنمایی‌های لازم در این زمینه را دریافت نمایید. همچنین بخش پشتیبانی به‌صورت تمام وقت آماده رفع کلیه نیازهای اطلاعاتی شما از جمله خرید  پروفیل، خرید گندله آهن و  خرید سنگ آهن در مجموعه آهن معدن هستند.

ارتباط با آهن معدن
نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
تعریف، کاربرد و نحوه نصب پروفیل M
ارتباط با ما
بستنباز کردن