حادثه انفجار معدن طبس

انفجار معدن طبس

تا کنون بنا به گزارش برخی از رسانه ها تعداد فوتی های حادثه معدن طبس به 52 نفر رسیده است، اما رئیس هلال احمر این تعداد را تایید نمیکند و آمار رسمی فوتی های معدن زغال سنگ طبس را 31 نفر اعلام کرده است.

دلیل وقوع انفجار معدن طبس چیست؟

دلیل حادثه معدن زغال سنگ طبس تصاعد آنی گاز متان شناخته شده که منجر به انفجار آن شده است. این حادثه در ساعت 21 شب 31 شهریور در یکی از تونل های معدن زغال سنگ شرکت معدنجو در حالی که 69 کارگر در دو بلوک b  و c  مشغول به کار بودند رخ داده است.

احمد میدری وزیر کار در این مورد گفت: مستمری حادثه دیدگان انفجار معدنجوی طبس به سرعت و کامل پرداخت می‌شود. وزیر کار احمد میدری اعلام کرده است که حادثه اتفاق افتاده کاملا اتفاقی بوده و هیچ خطایی رخ نداده است.

 

اسامی فوتی های حادثه معدن طبس تا این لحظه اعلام شده است:

انتقال فوتی‌ها به زادگاه آنها

مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی هم گفت: انتقال فوتی‌ها به زادگاهشان انجام شد.

محمدعلی آخوندی با بیان اینکه تاکنون در این حادثه ۳۱ نفر فوت کردند، بیان کرد: ۱۶ مجروح در بیمارستان‌ها بستری و ۱۸ نفر هم براساس تیم اچ ای سی معدن در تونل محبوس هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: بهترین تیم امدادی اچ ای سی معادن کشور را در طبس داریم، در این معدن هزار و ۸۰۰ نفر نیرو و ۴۸ نفر کارشناس متخصص ایمنی در این معدن فعالیت داشتند. احمد آریافر افزود: بیشتر فوت شده های حادثه معدن طبس برای استان های خراسان شمالی، مازندران و گلستان هستند.

پرداخت دیه کارگران معدن طبس

در همین رابطه، محمدجعفر عبداللهی، رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: شرکت معدن را مکلف خواهیم کرد هزینه کفن و دفن متوفیان و برگزاری مراسم را تقبل کرده و انجام دهد.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه جامعه کارگری را بهتر از این درک کنیم، گفت: شرکت بیمه‌ای باید دیه کارگران معدن طبس را در چند روز آتی پرداخت کند.

وی، اظهار کرد: باید برخی مباحث مرتبط با موضوع حادثه معدن طبس به سرعت رسیدگی شود و امشب برای موضوع دیه کارگران جلسه برگزار و در این خصوص به توافق می‌رسیم.

او با بیان اینکه مستمری و بازنشستگی کارگران معدن با قید ارفاق باید با فوریت انجام شود، اظهار کرد: اگر برخی کارگران نزدیک به سن بازنشستگی هستند هم نباید سختگیری شود، دستور دهید بازنشستگی آنها با قید ارفاق انجام شود.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی ادامه داد: شرکت معدن را مکلف خواهیم کرد هزینه کفن و دفن متوفیان و برگزاری مراسم را تقبل کرده و انجام دهد.

وی بیان کرد: حادثه شدید است و تعداد کارگرانی که در این اتفاق فوت کرده اند بزرگترین حادثه معدنی کشور محسوب می شود بنابراین تصمیمی که اتخاذ می شود باید منجر به کاهش آلام این قشر شود.

عبداللهی تاکید کرد: حقوقی که به قشر جامعه در شورای حقوق و دستمزد تصویب می‌ شود برای کارگران مفید فایده نیست و زندگی مادی و معنوی آنها را اداره نمی‌کند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: اگر محرومیت و ضعف مالی کارگران را مجبور به این کار نکرده بود، حاضر نبودند با آن وضعیت در این معدن مشغول به کار شوند.

وی با بیان اینکه کارگروهی متشکل از همه آنچه می‌تواند به ما کمک کند تشکیل شود، تاکید کرد: تشکیل کارگروه‌های متعدد رسیدگی در امر مردم و پرونده را دچار چالش می‌کند چراکه ما مکلف به پذیرش نظرات متفاوت و متعدد نخواهیم بود.

عبداللهی تاکید کرد: با خاطیان حادثه معدن طبس هر کسی در هر لباس و حد و اندازه ای که باشد برخورد شایسته خواهیم کرد.

وی ادامه داد: وزیر کار و صمت توجه داشته باشند اگر در بحث ایمنی یا در حوزه نظارت اداری تخطی صورت گرفته باشد در همه پرونده‌های قضایی برخورد شایسته‌ای با خاطیان انجام خواهیم داد.

محبوس ماندن کارگران معدن طبس

محبوس ماندن 17 نفر از کارگران معدن

17 نفر از کارگران همچنان در تونل محبوس هستند که عملیات امداد رسانی به آنها ادامه دارد و ما بقی مصدوم ها به مراکز درمانی انتقال داده شدند. همچنین ایمن سازی معدن برای بیرون آوردن باقی اجساد و افراد محبوس در حال انجام است.

3 روز عزای عمومی در خراسان جنوبی

امام جمعه و استاندار خراسان جنوبی ضمن تسلیت به خانواده های داغدار حادثه معدن 3 روز عزای عمومی در این استان اعلام کرد که از دوز دوشنبه دوم مهر تا روز چهارشنبه 4 مهر ماه ادامه دارد.

اسامی مصدومان حادثه معدن زغال سنگ طبس

گاز متان چیست؟

گاز متان چیست؟

گاز متان (Methane) با فرمول شیمیایی CH4 که در دسته سوخت های فسیلی جای دارد، ساده ترین نوع از آلکان ها (هیدروکربن های سیرشده زنجیری) است.

چیزی که باعث محبوبیت و استفاده زیاد از این گاز شده دسترسی آسان و فراوان بودن آن و همچنین سوخت پاک آن است.

خوب است بدانید که 97 درصد از گاز طبیعی و سوخت شهری را متان تشکیل داده است و در زندگی روزمره ما به طور مستقیم دخیل است و کاربرد بسیاری دارد.

خطرات گاز متان

گاز متان باید حتما به دور از  حرارت، شعله و جرقه نگهداری شود چون این گاز استغال پذیر بوده و همچنین خفه کننده میباشد و راه ورود آن به بدن از طریق استنشاق و تماس پوستی صورت میگیرد که علائم زیر را بدنبال دارد:

ضعف

مسمومیت پوست

تنفس سریع

اختلال در بینایی

ایجاد مشکل در تکلم

تهوع

استفراغ

سرگیجه

کاهش هوشیاری

اختلال در حافظه

بیهوشی

تشنج

کما

و حتی مرگ!

این گاز به این دلیل که محرک چشم و پوست نمباشد و تشخیص آن توسط انسان دشوار میباشد خطرناک بوده که با بالا رفتن غلظت آن جای اکسیژن را در بدن میگیرد و ممکن است منجر به مرگ انسان شود. برای اطلاعات بشتر راجع به انواع زغال سنگ آهن معدن را دنبال کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ahanmadan